De Laatste Foto

Nieuwsgierig naar mij als persoon?

Danielle - De Laatste Foto Ik ben Danielle Voskamp, getrouwd (2011) en moeder van 2 prachtige meisjes, Maura (2015) en Lieke (2017). Samen met mijn gezin woon in ik ’s-Gravenzande vlakbij het strand. Naast mijn baan als maatschappelijk werker fotografeer ik graag belangrijke momenten in het leven. Ik hou van heel veel soorten muziek, kijk graag documentaires en ga graag op reis.

In 2016 ben ik gaan fotograferen onder de naam DNL Foto. Hierbij richt ik mij voornamelijk op newborn en bruidsfotografie. Blijde en mooie momenten in het leven. Toch kreeg ik halverwege 2017 de behoefte om ook de moeilijke momenten die elk mens mee maakt te fotograferen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat het vastleggen van deze momenten middels foto’s helpt bij de rouwverwerking. Foto’s houden herinneringen levend en geven je iets tastbaars. Door mijn werk als vrijwilliger bij Stichting Still wordt dit elke keer weer bevestigd.

 

De laatste foto

Ik hou van pure foto’s met emotie en een realistische weergave. Hierbij wordt de liefde die juist bij deze moeilijke gebeurtenissen zo aanwezig is zichtbaar gemaakt. En dat maakt deze laatste foto’s zo waardevol. Vandaar dat ik besloot een 2e onderneming op te richten, geheel gericht op afscheid en het maken van herinneringen. Over de naam hoefde ik dan ook niet lang na te denken, de laatste liefdevolle foto vormt een nieuwe herinnering. Het moest dan ook wel ‘de laatste foto’ worden, gewoon puur zoals het is, met veel liefde gemaakt. De laatste foto maakt foto’s van de laatste levende momenten in hospices, thuis of in het ziekenhuis. Ook kunnen er foto’s van begrafenissen en crematies van zowel kinderen als volwassenen worden gemaakt. Het maken van herinneringen die bijdragen aan de verwerking van de moeilijke gebeurtenissen is hierbij altijd het uitgangspunt.